Home JABLANICA Dino Klepo uz svoju Jablanicu: Novčano pomogao socijalno ugroženu djecu uoči nove...

Dino Klepo uz svoju Jablanicu: Novčano pomogao socijalno ugroženu djecu uoči nove školske godine

1988

Dino Klepo, rođeni Jablaničanin, u internet zajednici poznatiji kao Gastarbajter, već neko vrijeme putem svog YouTube kanala, Facebook grupe i svog Facebook profila savjetuje i informira sve one koji su došli u Njemačku, ili se tek spremaju doći u ovu zemlju, o načinu života, pravnim procedurama, pronalasku i zadržavanju posla, te mnogim drugim servisnim informacijama, koje mnogima olakšavaju svakodnevicu.

Dino dolazi iz porodice humanitaraca, a i sam je nastavio ići tim putem. Njegova majka, Sadija Klepo, žena je nevjerovatne životne priče, biografije. Iz Jablanice u Njemačku odlazi 1992.  godine, kao izbjeglica. Nakon toga uspijeva postići nevjeratne stvari. Dobila je u Berlinu najveće priznanje koje se može dobiti u Njemačkoj: Bundesverdienstkreuz am Bande (Orden za zasluge), koje dodjeljuje predsjednik države. Orden za zasluge Savezne Republike Njemačke utemeljen je 1951. godine kao vidljivi znak priznanja i zahvalnosti pojedincima za njihov osobit angažman u društvu.  Dodjeljuje se zaslužnim osobama koje su se svojom aktivnošću iskazale na području političkog, ekonomsko-socijalnog i duhovnog rada, kao i u sferi djelovanja u izgradnji mira i razumijevanja među ljudima.

Ovog puta Dino je novčano podržao akciju prikupljanja školskog pribora za socijalno ugroženu djecu u rodnoj Jablanici, a koju organizuje Humanitarno udruženje “El-Emin”.
Humanitarno udruženje “El-Emin” ovom prilikom se zahvaljuje Dini na vrijednoj donaciji u ime djece kojima će kupljeni školski pribor  itekako koristiti.
Facebook Comments Box