Home JABLANICA JABLANICA Pretukao trudnu suprugu, policija mu oduzela puške i pištolj

JABLANICA Pretukao trudnu suprugu, policija mu oduzela puške i pištolj

3652

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 02.09.2024. do 09.09.2024. godine, navodi se da su u oblasti kriminaliteta evidentirana 22 krivična djela: 16 na području PS Konjic, 4 na području PS Jablanica i 2 na području PS Prozor.

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda: 7 na području PS Konjic (tri osobe zadobile lakše tjelesne povrede, a jedna osoba teže tjelesne povrede), 2  na području PS Jablanica i 1 na području PS Prozor-Rama.

Javni red i mir narušen je četiri puta, tri na području PS Konjic i jednom na području PS Prozor-Rama, izvještava radiokonjic.ba.

Dana 04.09.2024. godine B.S. 1992. godište iz Jablanice prijavila je da je u porodičnoj kući u Jablanici fizički napao udarcima šakama po glavi i tijelu suprug G.S. 1988. godište iz Jablanice. G.S. je lišen slobode i smješten je u prostorije PS Jablanica dok je prijaviteljica upućena u Dom zdravlja Jablanica odakle je nakon pružene medicinske pomoći, obzirom da je u šestom mjesecu trudnoće vozilom hitne pomoći Jablanica prevezena u mostarsku bolnicu na dalje liječenje.

Dana 05.09.2024. godine na osnovu usmene naredbe za pretres Općinskog suda u Konjicu policijski službenici PS Jablanica su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi G.S. 1988. iz Jablanice i tom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta zbog počinjenog krivičnog djela i zakona o oružju i municiji HNK oduzete dvije lovačke puške, jedan pištolj te 61 komad municije.

 

Facebook Comments Box