Home VIJESTI CRNA HRONIKA Uhvaćen tokom pljačke u ugostiteljskom objektu

Uhvaćen tokom pljačke u ugostiteljskom objektu

2999
0

Jablanica, 5. 2. 2024. – Patrola policijske stanice Jablanica u ranim jutarnjim satima u nedjelju uhapsila je jednu mušku osobu koja je provalila u ugostiteljski objekat “Torpedo” u centru grada.

Brza akcija policije spriječila veću štetu

Patrola je oko 3 sata ujutro primijetila znakove provale i odmah je ušla u objekat. Tamo su zatekli provalnika koji se sakrivao unutar prostora. Osoba je lišena slobode i privedena u policijsku stanicu gdje će se protiv nje preduzeti odgovarajuće mjere.

Kazna i za prekršitelja radnog vremena

Iste večeri, policija je uručila prekršajni nalog vlasniku ugostiteljskog objekta “Central” zbog prekovremenog rada. Objekat je radio nakon zakonskog roka, što predstavlja prekršaj za koji je propisana kazna.

Policija Jablanice bilježi uspjehe

Policijska stanica Jablanica u posljednje vrijeme bilježi značajne uspjehe u borbi protiv kriminaliteta i prekršaja. Osim hvatanja provalnika, ističu se i proaktivne akcije u sprečavanju javnog nereda, borbi protiv droga i imovinskih delikata.

Facebook Comments Box
Previous articleHercegovački gigant ponovo staje na noge, nakon što je godinama bio u stečaju: Ozbiljan srtrateški partner ulazi u posao
Next articleMUP HNK: U Konjicu i Jablanici osobe lišene slobode zbog posjedovanja droge