Home SPORT Arman Frljučkić najkorisniji igrač reprezentacije BiH U16

Arman Frljučkić najkorisniji igrač reprezentacije BiH U16

404

Nedavno je završeno Europsko prvenstvo B divizije za kadete (igrače do 16 godina), koje se održalo u Makedoniji. Iako se naša reprezentacija nije uspjela plasirati u A diviziju, ne možemo da ne istaknemo učinak našeg Jablaničanina Armana Frljučkića. Arman je svojim igrama itekako opravdao povjerenje selektora Marina Bubala i njegovog stručnog štaba, ali i na najbolji mogući način predstavio naš grad i klub u kojem je ponikao.

Na 7 odigranih susreta, Arman je prosječno ubacivao 1️⃣2️⃣,3️⃣ poena i hvatao 9️⃣,1️⃣ skokova, što ga je u konačnici učinilo najkorisnijim igračem naše reprezentacije sa Indexom korisnosti od 1️⃣6️⃣,9️⃣!

Vrijedi dodati i to da je Arman, sa navedenim učinkom, bio treći strijelac i najbolji skakač naše reprezentacije, te 9. skakač na cijelom prvenstvu!
Čestitamo Armanu na prikazanim partijama, i iskreno se nadamo da je ovo samo početak jedne uspješne karijere.

KK Turbina već decenijama gaji snažnu bazu domaćih igrača koji čine okosnicu našeg tima. Armanove partije nisu prošle nezapaženo, pa će od nadolazeće sezone biti član naše seniorske ekipe, gdje će svojim trudom i zalaganjem pokušati da doprinese našem timu igrajući na pozicijama 4 i 5, ali i da stekne vrijedno iskustvo seniorske košarke upravo na mjestu gdje je i napravio svoje prve košarkaške korake.

#kkturbina #jablanica

Facebook Comments Box