Home VIJESTI SVIJET Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

128

Ove je sedmice u SAD-u malo dijete ostalo zarobljeno u Teslinom automobilu nakon što se ispraznila baterija koja je trebala otvoriti vrata. Djetetov život spasili su vatrogasci.

Incident se dogodio u Scottsdaleu u Arizoni, gdje su temperature cijeli tjedan prelazile 38 stepeni. Renee Sanchez i njezina 20-mjesečna unuka bile su na putu za zoološki vrt u Phoenixu. Sanchez kaže da je nakon što je unuku smjestila u sjedalicu, zatvorila vrata svog modela Y i krenula sjesti za volan. Tada je otkrila da se vrata ne mogu otvoriti. Sanchez kaže da je bezuspješno pokušala sve kako bi ušla u auto.

U slučaju da se isprazni baterija koja upravlja elektronikom u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutarnjoj strani vozačevih vrata. Ali u ovom slučaju to nije pomagalo jer je Sanchez bila izvan automobila, dok je dijete bilo vezano u autosjedalici.

Sanchez je za On Your Side rekla da nije imala drugog izbora nego nazvati 911, nakon čega su joj u pomoć došli vatrogasci.

“Prvo što su rekli bilo je: ‘Uh, to je Tesla. Ne možemo ući u ove automobile.’ Odgovorila sam im: ‘Nije me briga ni ako morate prerezati auto popola. Samo je izvucite van’”, kaže.

Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci sjekirom razbiti prozor, no prvo su ga oblijepili trakom kako se staklo ne bi rasulo, piše Index.hr.

 

Facebook Comments Box