Home VIJESTI BIH DRAMA U KONJICU Upao u tuđe dvorište sa sjekirom, pa pogođen iz...

DRAMA U KONJICU Upao u tuđe dvorište sa sjekirom, pa pogođen iz vazdušnog pištolja

2519

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 05. 08. do 12. 08. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 21 krivično djelo: 16 na području PS Konjic, 3 na području PS Jablanica i 2 na području PS Prozor, piše radiokonjic.ba.

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda: 8 na području PS Konjic (1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede), 4  na području PS Jablanica. Javni red i mir narušen je 6 puta, 2 puta na području PS Konjic, 1 na području PS Jablanica, i 3 na području PS Prozor.

11. avgusta 2024. godine NN osoba prijavila je da je u mjestu Džajići kod Konjica došlo do fizičkog obračuna između više osoba. Patrola policijske stanice Konjic na licu mjesta obavila je razgovor sa M.M. 1973. godište iz Sarajeva koji je izjavio da već duži vremenski period D.N. šalje prijeteće poruke njegovoj kćerki te da je isti krenuo prema njemu u namjeri da se obračunaju.

D.N. je zatim pobjegao u pravcu kuće vlasništva Dž.A. Dalje navodi da je prilikom prilaska kući Dž.A. sa prozora kuće ispalio više hitaca iz vazdušnog pištolja od koji ga je jedan pogodio u bradu. Isti je imao vidnu povredu u predjelu brade u vidu rasjekotine gdje je obilno krvario. Upućen je u hitnu medicinsku pomoć. Nakon urađenog RTG snimka dežurni doktor nije se izjasnio o stepenu povreda. Konstantovano je da se u predjelu brade u potkožnom tkivu nalazi strano tijelo te je isti upućen u Sarajevo na dalje liječenje pošto je osiguranik na području kantona Sarajevo.

Isti je nakon toga lišen slobode te je nakon završene kriminalističke obrade pušten na slobodu. Obavljen je razgovor sa Dž.A. 1981. godište koji je izjavio da je u njegovo dvorište ušao M.M. noseći sjekiru u ruci te je vidjevši to pobjegao u svoju kuću negiravši da je pucao u M.M.

Nakon toga je Dž.A. lišen slobode i nakon završene kriminalističke obrade pušten je na slobodu. Oduzet je jedan vazdušni pištolj a prilikom postupanja po navedenoj prijavi javni red i mir je prema patroli policije narušio Dž.E., 1983. iz Konjica koji je također lišen slobode. Istom je izdat prekršajni nalog.

Facebook Comments Box