Home VIJESTI BIH KONJIC U pretresu stana uhapšen zbog posjedovanja droge speed

KONJIC U pretresu stana uhapšen zbog posjedovanja droge speed

1181

Za protekla 24 sata (31.7/1.8..7.2024. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 8 prijava; na području Konjica 4, na području Mostara 2, na području Jablanice 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja; na području Mostara 3 i na području Stoca 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 5 i na području Neuma 1. Četiri su lica zadobila lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 31.7.2024. godine službenici FUP-a Sarajevo obavjestili su PU Konjic da su u Ul. Luka u Konjicu lišili slobode V.A. (1976) iz Konjica zbog počinjenog KD iz čl. 239 KZ FBiH. V.A. je doveden u prostorije PS Konjic gdje je nad istim urađena kriminalistička obrada. Nakon toga, po naredbi Općinskog suda Konjic, službenici FUP-a, zajedno s policijskim službenikom PS Konjic, su u Ul. Luka izvršili pretres stana koji koristi L.H. i tom prilikom pronađena je veća količina opojne droge Speed, neutvrđena količina opojne droge Marihuane, vaga za precizno vaganje, mobilni telefon i drobilica. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a L.H. je lišen slobode i doveden u PS Konjic radi krim. obrade.
Facebook Comments Box