Home VIJESTI BIH Konjic: Ukrao trimer i pobjegao, pa zamalo izgubio glavu

Konjic: Ukrao trimer i pobjegao, pa zamalo izgubio glavu

929

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 17. 06. do 24. 06. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 8 krivičnih djela na području PS Konjic.

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda: 7 na području PS Konjic (2 osobe zadobile teže tjelesne povrede, 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede, 4 osobe zadobile su povrede neutvrđenog stepena), 1 na području PS Jablanica i 1 na području PS Prozor (1 osoba zadobila teže tjelesne povrede).

Javni red i mir narušen je 3 puta: 2 puta na području PS Konjic i 1 put na području PS Jablanica.

18. juna 2024. godine, Š.A. iz mjesta Ribići prijavio je da su mu NN lica otuđila trimer marke Matrix, te da su se u vozilu Citroen Picasso crne boje udaljili prema gradu Konjicu. Patrola policije su u ulici Mostarska u Konjicu pokušali zaustaviti navedeno vozilo koje se nije zaustavljalo te je nastavljalo vožnju u pravcu Sarajeva. Utvrđeno je da je vlasnik vozila Z.E. iz Sarajeva. PU Hadžići je javila da je navedeno vozilo na njihovom području prouzrokovalo saobraćajnu nezgodu te da je vozilom upravljao Z.A. iz Sarajeva koji je zadobio teže tjelesne ozljede. U vozilu je pronađen otuđeni trimer.

21. juna 2024. godine Ć.Z. 1958. godište iz Konjica prijavila je da joj je neposredno prije prijave na Gradskoj pijaci u Konjicu od strane NN počinioca iz tašne otuđen novčanik smeđe boje u kojem se nalazilo oko 200 KM, dvije zdravstvene kartice te bankovna kartica Union banke.

Istog dana Š.V. 1982. godište prijavio je da je u toku dana imao saobraćajnu nezgodu u mjestu Zukići te da je on prevezen u Opštu bolnicu Konjic radi ukazivanja medicinske pomoći a da je na licu mjesta ostalo njegovo vozilo marke Audi. Oko 18:40 sati je došao do vozila te je primijetio da mu iz vozila nedostaju putna torba, dvoje patike, dvoje naočale, pantalone i drugi dijelovi garderobe.

Istog dana K.F. iz Konjica prijavila je da su na vrata njenog stana u ulici Kolonija došla tri lica od kojih je jedan H.A. te tražili njenog sina K.A. da im vrati novac koji je posudio od H.A. uz određenu kamatu te istom prijetili da će ga oni završiti.

22. juna 2024. godine V.E. iz Konjica, vlasnica pekare “Bujrum” prijavila je da je neposredno prije prijave H.S. iz Konjica ušao na otključana vrata sporednog ulaza pekare te iz iste otuđio tepsiju u kojoj se nalazila pita od jabuka. Upućena je patrola policije a u 13:00 sati prijaviteljica je obavijestila da je tepsiju praznu vratio T.E. iz Konjica koji je izjavio da ga je poslao H.S. da vrati tepsiju.

21. juna 2024. godine NN muško lice prijavio je da je u mjestu Boračko jezero došlo do fizičkog obračuna između dva lica. Patrola policije utvrdila je da je pas pasmine američki staford vlasnika P.N. rođenog 1986. godine iz Sarajeva napao psa pudlicu vlasnika G.S. rođenog 1960. godine iz Sarajeva te da je G.S. pokušao spasiti svog psa nakon čega ga je P.N. stisnutom pesnicom udario u predjelu glave te mu nanio povrede. G.S. se javio u Hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Konjic.

Facebook Comments Box