Home VIJESTI KANTON Grad Konjic: Zaposlenici Gradske uprave Konjic spominju se u negativnom kontekstu na...

Grad Konjic: Zaposlenici Gradske uprave Konjic spominju se u negativnom kontekstu na društvenim mrežama, reagovati će se u skladu sa zakonskim propisima

711

Grad Konjic izdao je saopštenje za javnost, a ovim putem sadržaj istog prenosimo u cijelosti:

“S obzirom da se posljednjih dana u javnom prostoru na društvenim mrežama na različite načine pokušavaju staviti u negativan kontekst zaposlenici Gradske uprave Konjic, inputirajući im da se bave ili učestvuju u nezakonitim radnjama Gradska uprava Konjic s tim mu vezi želi naglasiti da će na sve eventualne pokušaje te vrste adekvatno reagovati u skladu za važećim zakonskim propisima.
Smatramo da niko nema pravo neargumentovano iznosti različite optužbe i plasirati laže informacije koje narušavaju ugled Gradske uprave Konjic i njenih zaposlenika.
Nedopustivo je da se zaposlenici Gradske uprave Konjic, kao i njihove časne porodice, koje se nikada nisu bavile zakulisnim igrama, izlažu neutemeljenim javnim prozivkama, nanoseći im nenadoknadivu štetu i etiketiranje.
Gradska uprava Konjic na ovaj način želi zaštititi građane od pokušaja neodgovornih i zlonamjernih lica, te reagovati na adekvatan način, kao i u svim dosadašnjim pokušajima narušavanja ugleda naše lokalne zajednice u cjelini.”

Facebook Comments Box