Home VIJESTI CRNA HRONIKA KONJIC U pretresu kuće pronađena veća količina marihuane

KONJIC U pretresu kuće pronađena veća količina marihuane

1380

Za protekla 24 sata ( 11/12.07.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 4  prijave  i to na području  Konjica 3 i na području Neuma 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su dva prekršaja i to na području Mostara 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 7 saobraćajnih nezgoda i to na području  Mostara 2, na području Čapljine 1, na području Prozora 1, na području Čitluka  1 i na području Konjica 2 u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 11.07.2024. godine pripadnici PU Konjic , zajedno sa pripadnicima F MUP-a , u Ul. D. polje u Konjicu izvršili su pregled lica M.E.(1980) iz Konjica . Isti je tom prilikom dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste tvari koja svoijim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Lice je lišeno slobode nakon čega je , po Naredbi Opštinskog suda Konjic , izvršen pretres kuće koju lice koristi i tom prilikom pronađena je veća količina zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu , vagu za precizno vaganje , sjemenke i mobilni telefon.

Facebook Comments Box