Home VIJESTI KANTON Oglas za prijem radnika u radni odnos u Šumarstvo “Prenj” d.d. Konjic

Oglas za prijem radnika u radni odnos u Šumarstvo “Prenj” d.d. Konjic

1303

O G L A S

za prijem radnika u radni odnos u Šumarstvo “Prenj” d.d. Konjic

 

Raspisuje se oglas za prijem radnika u radni odnos i to:

1. sjekač                                                         1 izvršilac na određeno vrijeme do 12 mjeseci

2. radnik na preradi i obradi ŠDS                  1 izvršilac na određeno vrijeme do 12 mjeseci

 

01. Kratak opis poslova; preuzima i izvršava naloge i zadatke od poslovođe radilišta u vezi sječe i izrade drvnih sortimenata; primjenjuje odgovarajuću tehnologiju reza (kojom se osigurava sigurno obaranje stabla) i obrade drvnih sortimenata; priprema radno mjesto prije obaranja stabla, vrši presjecanje tanjih grana, po potrebi guljenje kore, oblikuje žilište, određuje najpovoljniji smjer padanja stabla, pravi zasjek, vrši prerezivanje i obaranje stabla; obavezno uspostavlja šumski red; prilikom obaranja stabla vodi računa o vlastitoj bezbijednosti, kao i sjekača iz susjednih sjekačkih linija i drugih lica koja se eventualno zateknu u zoni obaranja stabla; pri izradi drvnih sortimenata vodi računa o dobroj obradi; redovno čisti, uredno održava i snabdijeva motornu pilu gorivom i mazivom; prerađuje drvne sortimente na međustovarištu ili stovarištu po potrebi;

 

Pored općih uslova utvrđenih zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove utvrđene Sistematizacijom radnih mjesta i to:

  • NK/KV
  • Uvjerenje o osposobljenosti za sjekača
  • Sposobnost komunikacije i timskog rada

 

02. Kratak opis poslova; cijepanje i slaganje prerađenih šumskih drvnih sortimenata, utovar prerađenih šumskih drvnih sortimenata, redovno održavanje i čišćenje centralnog stovarišta te obavljanje i drugih poslova po nalogu Rukovodioca sektora, direktora i dr. ovlaštenih lica

 

Pored općih uslova utvrđenih zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove utvrđene Sistematizacijom radnih mjesta i to:

  • NK
  • sposobnost komunikacije i timskog rada

 

KANDIDATI SU OBAVEZNI DOSTAVITI SLJEDEĆU DOKUMENTACIJU:

Pismenu prijavu uredno popunjenu na Obrazcu koji je sastavni dio ovog konkursa.

Dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenje posebnih uslova radnog mjesta na koje se prijavljuju u skladu sa uslovima traženim konkursom:

  • dokaz o osposobljenosti za rad sa motornom pilom ( za poziciju 1)
  • Prijava o mjestu prebivališta-boravišta (CIPS),
  • Izvod iz matične knjige rođenih,
  • Ljekarsko uvjerenje i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka dostavit će kandidati koji budu izabrani, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Prijava na javni oglas se podnosi na Obrascu koji je sastavni dio ovog oglasa, a može se preuzeti na web stranici poslodavca- www.sumarstvo-prenj.ba. Rok za podnošenje prijava je 15 (petnaest) dana od dana njegove objave u dnevnim novinama.

Urednom prijavom se smatra samo prijava koja je podnesena u utvrđenom roku i sadrži sve podatke i priloge navedene u Oglasu.

Pravo sudjelovanja u procesu izbora imaju svi kandidati čije su prijave uredne, potpune i blagovremene. O datumu, vremenu i mjestu održavanja prve faze odabira kandidata poslodavac će obavijestiti kandidate u pisanom obliku ili usmeno putem telefona.

Dokumenti koji se prilažu uz prijavu moraju biti originali ili fotokopije ovjerene od strane nadležnog organa. Istovremeno sa dostavom dokaza o ispunjavanju uslova javnog konkursa, kandidat koji polaže pravo na prioritetno zapošljavanje po osnovu posebnog zakona, dužan je dostaviti i odgovarajuće dokaze o svom statusu u skladu sa propisom na koji se poziva.

Prioritet pri zapošljavanju pod jednakim uslovima imaju osobe iz člana 1. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u HNK-a.

 

Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte preporučenom pošiljkom na adresu:

Šumarstvo “Prenj” d.d. Konjic

Ul. Sarajevska br. 31

88 400  K o nj i c

“Prijava na Oglas – Ne otvarati“ uz obavezno navođenje imena i prezimena kandidata i adrese stanovanja na koverti.

 

Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

 

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i  na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ-HNK.

Mostar, 16.08.2024.

Facebook Comments Box