Home VIJESTI KANTON Tuča u Konjicu zbog parking mjesta, 77-godišnjak izvukao deblji kraj

Tuča u Konjicu zbog parking mjesta, 77-godišnjak izvukao deblji kraj

1862

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 12.08. do 19. 08. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 17 krivičnih djela: 11 na području PS Konjic, 3 na području PS Jablanica i 3 na području PS Prozor.

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda: 6 na području PS Konjic (2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede, 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede), 6  na području PS Jablanica, 3 na području PS Prozor (3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede).

Javni red i mir narušen je 6 puta, 3 puta na području PS Konjic i 3 puta na području PS Jablanica, piše radiokonjic.ba. 

13. avgusta 2024. godine H.Š. 1947. godište iz Konjica prijavio je da ga je u ulici Prkanj fizički napao M.A. 1983. godište iz Konjica i da ga je udario više puta pesnicom u glavu a što je uslijedilo nakon što ga je upozoravao da je parkirao na njegovo parking mjesto. Prijavitelj je imao povredu u vidu crvenila u predjelu čela i nosa a prijavljeni je izjavio da je jednom udario istog po naočalama kada mu je opsovao oca. H.Š. se javio u hitnu medicinsku pomoć gdje su od strane dežurnog doktora konstantovane lakše tjelesne povrede.

 

Facebook Comments Box