Home VIJESTI KONJIC Palio stogove sijena pa prijetio da će se raznijeti plinskom bocom

KONJIC Palio stogove sijena pa prijetio da će se raznijeti plinskom bocom

1974

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 12.08. do 19. 08. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 17 krivičnih djela: 11 na području PS Konjic, 3 na području PS Jablanica i 3 na području PS Prozor.

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda: 6 na području PS Konjic (2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede, 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede), 6  na području PS Jablanica, 3 na području PS Prozor (3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede).

Javni red i mir narušen je 6 puta, 3 puta na području PS Konjic i 3 puta na području PS Jablanica, piše radiokonjic.ba. 
15. avgusta 2024. godine NN muška osoba prijavila je da u mjestu Idbar S.E. pali stogove sijena. Upoznati su konjički vatrogasci koji su izašli na lice mjesta i upućena je patrola policije gdje je utvrđeno da je S.E. 1984. godište iz mjesta Idbar zapalio jedan stog sjena u vlasništvu Ć.E. iz mjesta Idbar nakon čega je ušao u kuću te odbija komunikaciju sa patrolom policije prijeteći da ima plinsku bocu i da će sebe povrijediti ako policijski službenici pokušaju ući u kuću. U 12:55 sati isti je otvorio vrata službenicima jedinice za operativnu podršku  Mup-a kantona Sarajevo. Isti je lišen slobode te je doveden HMP Konjic a nakon toga je smješten u prostorije za zadržavanje.
Facebook Comments Box