Home JABLANICA Građani Jablanice izrazili zabrinutost zbog čestih slučajeva pronalaska opojnih sredstava, policija u...

Građani Jablanice izrazili zabrinutost zbog čestih slučajeva pronalaska opojnih sredstava, policija u Jablanici budna

774

Jablanica je protekle noći bila epicentar pojačanih policijskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje trgovine drogama. Brojni građani izrazili su zabrinutost zbog sve češćih slučajeva pronalaska opojnih sredstava, postavljajući pitanje da li je konzumiranje droga postalo svakodnevica u hercegovačkim gradovima.

Policijski službenici radeći po Planu akcije za borbu protiv droga su tokom noći izvršili nekoliko pretresa i uhapsili više osoba kod kojih su pronađeni različiti tipovi droga, uključujući marihuanu i speed. Među uhapšenim su bili jedan strani državljanin i dvojica mladića iz Jablanice te jedna osoba iz Ostrošca, a isti su lišavani slobode na području Djevora, platou Muzeja Bitka za ranjenike, Ulici 1. mart…

Ovakvi rezultati pokazuju da policija ozbiljno shvaća problem zloupotrebe droga i da će nastaviti s intenzivnim aktivnostima kako bi zaštitili građane, piše novikonjic.ba. 

Porast broja slučajeva povezanih s drogama ukazuje na potrebu za sveobuhvatnim pristupom ovom problemu. Osim pojačanih policijskih akcija, potrebno je ulagati u preventivne programe, edukaciju mladih i pružanje podrške ovisnicima.

Facebook Comments Box