Home JABLANICA U JABLANICI OBILJEŽEN DAN MOBILIZACIJE REZERVNOG SASTAVA MUP RBIH

U JABLANICI OBILJEŽEN DAN MOBILIZACIJE REZERVNOG SASTAVA MUP RBIH

68

Jablanici je u četvrtak, 19.septembra 2024. godine, u organizaciji Udruženja veterana policije Jablanica,obilježen Dan mobilizacije rezervnog sastava policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Na Spomen obilježju poginulim policajcima SJB Jablanica  u odbrambeno – oslobodilačkom ratu 1992 – 1995., na kojem je uklesano 11 imena, položeno je cvijeće, proučena fatiha i odata počast. Među delegacijama koje su položile cvijeće, bila je i delegacija općine Jablanica, a prisutnima su se kratko obratili Naim Imamović, predsjednik UO Udruženja veterana policije Jablanica i Emin ef. Bandić.

Ovo je bila prilika da se još jednom ukaže na historijski značaj 19. septembra 1991. godine, odnosno na ulogu i značaj policije MUP-a RBiH u odbrani BiH, u periodu 1991-1995. godina. Upriličena je i posjeta Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, nestalim i umrlim borcima odbrambeno – oslobodilačkog rata 92 – 95, gdje je također odata počast.

Centralna Manifestacija obilježavanja 33. godišnjice mobilizacije  rezervnog sastava policije MUP-a RBiH, upriličena je u Mostaru. Posjećeni su mostarski Šehitluci, a potom je u Narodnom pozorištu Mostar, održana Svečana akademija.

Facebook Comments Box