Home VIJESTI CRNA HRONIKA Amir Džafić, direktor hotela Jablanica ujutro se izjašnjava o krivnji

Amir Džafić, direktor hotela Jablanica ujutro se izjašnjava o krivnji

869
0

Direktor hotela Jablanica Amir Džafić ujutro se pred Općinskim sudom u Konjicu izjašnjava o krivnji u slučaju premlaćivanja djelatnice hotela Enise Klepo. Tužiteljstvo je ovaj predmet označilo prioritetnim, a optužnica protiv Džafića podignuta 2. listopada ove godine.

 

Džafić se tereti da je dana 1.08.2023. godine oko 21.30 sati u holu hotela „Jablanica“ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta.

 

“Potom ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja „Jablanica“.

Županijsko tužiteljstvo, preciznije područni ured Konjic, predalo je nadležnom Sudu Konjic na potvrdu optužnicu u slučaju premlaćivanja bivše djelatnice hotela Jablanica Enise Klepo.

Iz Doma zdravlja „Jablanica“ oštećena se prebacuje u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka, navodi u optužnici Tužiteljstvo.

Facebook Comments Box
Previous articleU Jablanici uhapšen 39-godišnjak, pronađeni narkotici i oružje
Next articleIzjasnio se vlasnik hotela Jablanica: Tvrdi da nije kriv za premlaćivanje Enise Klepo