Home JABLANICA Enisa Klepo podnijela prijavu protiv supruge Amira Džafića: Vidjela da suprug divljački...

Enisa Klepo podnijela prijavu protiv supruge Amira Džafića: Vidjela da suprug divljački udara radnicu i otišla

1006

Premlaćivanje radnice hotela Jablanica i ispovijest mlade Enise Klepo, koju je portal Hercegovina.info prvi podijelio, BiH će dugo pamtiti. Vlasnik hotela Amir Džafić došao je na poziv supruge Ines i brutalno premlatio radnicu. Od svega je prošlo godinu dana, a Amir Džafić je nepravomoćno za nanošenje teških tjelesnih ozljeda osuđen na 10 mjeseci zatvora. Međutim, priča ide dalje.

Iz Tužiteljstva HNK-a, Odjeljenja Konjic, saznaje se da je oštećena Enisa Klepo tom Tužiteljstvu, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić – Crnjac, podnijela kaznenu prijavu protiv Ines Džafić, a zbog kaznenog djela nepružanje pomoći iz članka 175. KZ FBIH.

Tokom glavnog pretresa, koji je održan 27. novembra 2023., optuženi je priznao izvršenje kaznenog djela, a između ostaloga provedeni su dokazi i to dio DVD snimka kamera video nadzora hotela Jablanica za dan 1. avgusta 2023., na kojem video nadzoru je vidljivo i to jasno i nedvosmisleno da putem telefona Ines Džafić, supruga optuženog, poziva istoga da dođe u hotel, da on dolazi odmah, rukama zgrabi u predjelu prsa i majice oštećenu Enisu Klepo, da je gura prema vratima u prostoriju gdje se nalazi bazen, udarajući istu u predjelu lica, glave i očiju.

Prijavljena – Ines Džafić prilazi vratima, gdje se čuje plač i zapomaganje oštećene Enise Klepo, nadalje prijavljena otvara vrata, vidi da njen suprug udara divljački Enisu Klepo, zatvara vrata i odlazi bez ijedne jedine radnje kojom bi pomogla unesrećenoj Enisi Klepo.

Člankom 175. KZ FBIH propisano je da ko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 6 mjeseci.

Podsjetimo, Općinski sud u Konjicu je 28. decembra 2023., a pod brojem: 56 0 K 079737 23 K, donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženog Džafić Amira oglasio krivim za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Presuda se odnosi na 1. avgust 2023., kada oko 21:30 sati na recepciju hotela ”Jablanica”, a na poziv supruge i ujedno direktorice hotela, koja se prepirala s  radnicom istu brutalno pretukao.

Klepo je radila kao recepcionarka radila oštećena Klepo Enisa, a direktorici je najavila otkaz, piše Hercegovina.info.

Facebook Comments Box