Home JABLANICA Istražujemo dalje o netransparentnom poslovanju firme NUMBER 1: Selmović “Plaćam halu...

Istražujemo dalje o netransparentnom poslovanju firme NUMBER 1: Selmović “Plaćam halu 10 000km mjesečno”

1834
0

“Kada govorimo o Number 1 firmi u Jablanici, nažalost, moramo se suočiti sa ozbiljnim pitanjima koja se tiču njenog upravljanja i transparentnosti. Poslednji događaji oko mutnih radnji koje su došle do javnosti ostavljaju gorak ukus u ustima i podstiču ozbiljne sumnje u integritet firme.

Prema informacijama radnica saznajemo da je Selimović dolazio jučer i rekao radnicama da idu sa jednog godišnjeg na drugi, kako ih može sve raspustiti ako žele i sve ovo zatvoriti. Također neslužbeno saznajemo da je izjavio da hale plaća 10 000KM, što se u javnosti još nije iznosilo.

Ono što najviše zabrinjava javnost jest skrivanje ugovora od strane Načelnika Damira Šabanovica i nedostatak transparentnosti u vezi sa istim, također prilažemo dokaz o traženju iste od OV-a pre par mjeseci, a imamo informaciju da je služba izradila istu, a da je načelnik drži negdje duboko u ladici.

Građani Jablanice imaju pravo da znaju na koji način se troši javni novac i kako su donjete odluke u vezi sa poslovima koji direktno utiču na njihovu zajednicu. Nacelnikova odluka da se ugovor drži pod velom tajne samo produbljuje nepoverenje i stvara osnov za dalje spekulacije.

Oglašavanje ovog pitanja je ne samo odgovornost, već i obaveza prema građanima. Nedostatak transparentnosti smanjuje poverenje u institucije i stvara atmosferu sumnje i nezadovoljstva. Umesto da se sakriva iza zatvorenih vrata, načelnik bi trebalo da se suoči sa ovim pitanjima i pruži jasne odgovore na zabrinutosti javnosti jer sutra već može biti kasno.

Ukupno gledano, situacija u “Number 1″ firmi u Jablanici zahtjeva hitno djelovanje i ispravljanje nedostataka u vezi sa transparentnošću i odgovornošću. Građani zaslužuju da znaju istinu i da im se obezbedi odgovornost u upravljanju javnim resursima.”

Ono što poručujemo Selimoviću jeste da što pre uplati radni staž radnicama i zaostale plaće, a tek onda počne pričati o zatvaranju firme.

Istragu vodi: Almir Basic

Facebook Comments Box