Home JABLANICA Iz Jablanice danas ispraćeni Jablaničani koji će učestvovati u “Maršu mira” Nezuk-Potočari

Iz Jablanice danas ispraćeni Jablaničani koji će učestvovati u “Maršu mira” Nezuk-Potočari

931

Danas su grupe Jablaničana krenule iz Jablanice do Nezuka, odakle će se priključiti ostalim učesnicima “Marša mira” od Nezuka do Potočara, te prisustvovati obilježavanju 29.godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i kolektivnoj dženazi.

Iz Jablanice će ove godine u “Maršu mira” učestvovati: Ajdin Macić, Almir Spahić, Amir Hadžiomerović, Damir Krečinić,Derviš Bilić, Edin Eminović, Edin Spahić, Nermin Babić, Omer Tatar, Said Tufek, Salih Kurić, Šemsudin Murtaj, Zenaid Ivković, Ibrahim Keskin, Sado Keskin, Amer Keskin, Nermin Ćosić, Meho Nezirić, Nedžad Sefer, Nejra Sefer i Alija Omerović.

Biciklima sutra kreću Adnan i Advan Šukman i Muhamed Kovačević.

FOTO Facebook / Planinarsko društvo “Prenj-Glogošnica 1979”

Članovi  PD “Prenj – Glogošnica 1979” i uposlenici HE “Jablanica” će u naredna tri dana, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i njenoj okolini u ljeto 1995.godine, preći oko 100km od Nezuka do Potočara.

Sa spomen obilježja šehidima, poginulim i nestalim borcima AR BIH u Glogošnici i Jablanici članove Planinarskog društva “Prenj-Glogošnica 1979” ispratili su prijatelji i članovi Društva, a u Nezuku ih je dočekao Ramiz Kadrić koji je jučer, nakon 11 dana pješačenja iz Drežnice stigao u Nezuk.

Facebook Comments Box