Home JABLANICA Izjave lidera Jablanice izazvale bijes medju gradjanima

Izjave lidera Jablanice izazvale bijes medju gradjanima

687
0

Nedavna izjava nacelnika Jablanice, Damira Sabanovica, o tome kako ljudi volontiraju za prevoz đaka do škole, izazvala je opravdane kritike i gnjev među građanima. Ova izjava je nespretno prenijela stvarnu situaciju i stvorila pogrešan dojam o stanju u našem obrazovnom sistemu.

 

Prvo i najvažnije, uloga nacelnika je da razume i podržava potrebe zajednice, posebno u oblasti obrazovanja. Izjava koja sugeriše da roditelji i građani dobrovoljno obavljaju posao koji bi trebali da pruži obrazovni sistem nije samo netačna, već i nepravedna prema onima koji rade u tom sektoru. Učitelji, vozači školskih autobusa i drugi zaposleni u obrazovanju obavljaju ključnu ulogu u razvoju naše dece i zaslužuju poštovanje i podršku.

 

Također, izjava može narušiti poverenje u lokalnu upravu i njenu sposobnost da razume i rešava stvarne probleme našeg grada. Umesto toga, nacelnik bi trebao raditi na unapređenju obrazovnog sistema i osigurati da svako dete ima pristup kvalitetnom školovanju.

U zaključku, Damir Sabanovic treba ozbiljno razmotriti svoje izjave i prepoznati važnost podrške obrazovanju u našoj zajednici. Građani zaslužuju lidera koji će se zalagati za unapređenje sistema, a ne prebacivati odgovornost na njih.

Facebook Comments Box