Home JABLANICA JABLANICA / Psovao i vrijeđao policajce

JABLANICA / Psovao i vrijeđao policajce

1894

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 01. 07. do 08. 07. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 6 krivičnih djela: 5 na području PS Konjic, i 1 na području PS Jablanica.

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda: 2 na području PS Konjic (2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede), 4 na području PS Jablanica i 2 na području PS Prozor.

Javni red i mir narušen je 5 puta: 3 puta na području PS Konjic, 1 na području PS Jablanica, i 1 na području PS prozor, piše radiokonjic.ba.

4. jula 23:35 sati u mjestu Lendava policijski službenici PS Jablanica zatekli su lice Z.S. 1986. godište nastanjen u Jablanici, koji je inače bezbjednosno interesantno lice. Kada je istom saopšteno da će biti izvršen pregled njegove odjeće i vozila isti je počeo negodovati a nakon toga psovati i vrijeđati prisutne policajce i nije prestao ni nakon naređenja da to učini te je nakon toga, pošto se opirao uz upotrebu fizičke snage polugom na obje ruke savladan i vezan sredstvom za zavezivanje i dovezen u službene prostorije PS Jablanica.

Facebook Comments Box