Home DRUŠTVO POLICIJSKA AKCIJA PROTIV OPOJNIH DROGA U NASEM GRADU

POLICIJSKA AKCIJA PROTIV OPOJNIH DROGA U NASEM GRADU

2248
0

Jablanica – Policijski službenici PS Jablanica sinoć oko ponoći proveli su uspješnu akciju protiv opojnih droga. Prilikom kontrole, kod mladića K.DŽ. (1987) iz Jablanice pronašli su 4 pvc vrećice u kojima se nalazilo 55 manjih paketića zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc vrećice u kojima je bilo 18 manjih doza bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, a tu je i vaga za precizno mjerenje i metalna drobilica.

 

Osumnjičeniku je oduzeta droga i priveden u policijsku stanicu na saslušanje. Protiv njega će biti podnesena krivična prijava zbog posjedovanja i prodaje opojnih droga.

 

Ova akcija potvrđuje ozbiljnost i dosljednost policije u borbi protiv opojnih droga. Policija će i dalje nastojati zaštiti građane od štetnih posljedica upotrebe droga i onemogućiti djelovanje dilera i krijumčara droga.

 

Štetnost opojnih droga

 

Opojne droge su kemikalije koje mijenjaju način na koji mozak šalje i prima informacije. One mogu uzrokovati niz zdravstvenih problema, uključujući ovisnost, mentalne poremećaje, probleme s pamćenjem i učenjem, kao i probleme s srcem i plucima. Opojne droge mogu također biti smrtonosne.

 

Ukoliko imate problema s drogom ili s poznavanjem osobe koja ima problema s drogom, postoji niz organizacija koje mogu pružiti pomoć.

Facebook Comments Box
Previous articleNIJE BLACK FRIDAY, ALI CIJENA JE TOP Litra dizela u ovom hercegovačkom gradiću košta 2,16 KM
Next articleKAKO SAM BIO LIJEP: Mladi Amel iz Jablanice svojim postupkom šokirao Halida Bešlića