Home JABLANICA Emela Bajramović najbolji strijelac Prve lige Federacije BiH

Emela Bajramović najbolji strijelac Prve lige Federacije BiH

426

Ova sezona bila je uspješna za Rukometni klub “Turbina” te su pored osvojenog trećeg mjesta u Prvoj ligi Federacije BiH  naše rukometašice uspjele ostvariti i zapažene pojedinačne rezultate.

Emela Bajramović ponijela je titulu najboljeg strijelca Prve lige Federacije sezona 2023/24 sa 107 postignutih golova u ukupno 11 odigranih utakmica. Emela je pored ovog uspjeha i dobitnica priznanja Sportskog saveza Jablanica za najbolju sportiskinje 2023. godine.

Pored Emele, na  listi strijelaca istakla se i Ensara Zahirović, također iz jablaničkog kluba, koja se nalazi na drugom mjestu liste strijelaca sa postignutih 97 golova u 12 odigranih utakmica.

Jablaničanke kvalitetom ne zaostaju ni u omladinskim ligama, gdje imaju dva najbolja strijelca, Sajmu Palić i Tajru Halilhodžić. Sajma je najbolji strijelac Omladinske ORL lige jug u kategoriji 2007. godišta, dok je Tajra najbolji strijelac kategorije 2009. godišta.

Uspjehe nižu i Jablaničanke koje trenutno nastupaju u Premier ligi BiH. U izboru za najbolju rukometašicu BiH našle su se Adna Halebić i Anisa Selimović. Adna i Anisa svoje prve rukometne korake napravile su u jablaničkoj Turbini, a trenutno su članice RK Hadžića.

Svi ovi uspjesi dokaz su da Jablanica itekako treba ulagati u mlade talente i da ova djeca dostojno predstavljaju Jablanicu širom BiH.

Facebook Comments Box