Home VIJESTI BIH MEKSIČKA HRANA Još jedan američki lanac brze hrane uskoro stiže u BiH

MEKSIČKA HRANA Još jedan američki lanac brze hrane uskoro stiže u BiH

85

Taco Bell, poznati brend meksičke brze hrane, u kolovozu otvara svoj prvi restoran na tržištu Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba.

Pored Rumunjske, riječ je o prvim objektima ovog brenda u regiji.

Kao dio Yum! Brands grupe, Taco Bell jedan je od vodećih svjetskih restorana brze hrane. Najpoznatiji je po ukusnim tacosima i burritosima, ali i drugim meksičkim specijalitetima sa “hrabrim” kombinacijama okusa.

Njegovu popularnost dodatno potiče i NBA zvijezda LeBron James, koji je zaštitno lice restorana te redovno promovira ponudu “Taco Tuesday”, koja podrazumijeva promotivne cijene Taco Bell specijaliteta utorkom, pojedinačno ili u sklopu menija.

Sve to su razlozi zašto ovaj lanac samo tjedno privuče preko 40 milijuna u više od 8.500 svojih restorana u širom svijeta. Stoga, zasigurno je vijest da brend sada otvara svoja vrata i u BiH.

Kako Klix.ba saznaje, prvi objekt će biti lociran na Ilidži i njegovo otvorenje očekuje se početkom kolovoza. Drugi restoran trebao bi otvoriti svoja vrata već na jesen, početkom listopada, u centru Sarajeva.

Prvim objektom u BiH, Taco Bell najavljuje ne samo dolazak u BiH, nego i širenje u zemlje regije, a dok se to ne realizira posjetitelji će u Sarajevu moći probati Crunchy Taco, burritose, quesadille, nachose kao i čuveni Crunchwrap Supreme – što su neki od najpoznatijih specijaliteta ovog lanca.

Facebook Comments Box