Home VIJESTI BIH POMOĆ OD 1.000 KM Poznato kada kreću prve isplate novčane podrške za...

POMOĆ OD 1.000 KM Poznato kada kreću prve isplate novčane podrške za novorođenu djecu

83

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava javnost o trenutnom statusu prijava putem aplikacije ePorodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2024. godini.

Do danas, na aplikaciji ePorodilje registrirano je ukupno 6.853 korisnica. Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslano na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslane na verifikaciju.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija s bazom podataka IDDEE-a, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. srpnja ove godine.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u narednim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate.

Facebook Comments Box