Home VIJESTI BIH Konjic: Uhodio maloljetnicu, njen otac slučaj prijavio policiji

Konjic: Uhodio maloljetnicu, njen otac slučaj prijavio policiji

2171

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 17. 06. do 24. 06. 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 8 krivičnih djela na području PS Konjic.

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda: 7 na području PS Konjic (2 osobe zadobile teže tjelesne povrede, 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede, 4 osobe zadobile su povrede neutvrđenog stepena), 1 na području PS Jablanica i 1 na području PS Prozor (1 osoba zadobila teže tjelesne povrede).

Javni red i mir narušen je 3 puta: 2 puta na području PS Konjic i 1 put na području PS Jablanica.

17. juna 2024. godine L.Dž. 1975. godište iz Konjica prijavio je da V.A. iz Konjica uhodio njegovu maloljetnu kćerku L.N., 2008. godište, iz Konjica, tako što je prethodne večeri u 22:50 sati čekao ispred ulaza u zgradu gdje ista stanuje, uslijed čega je ista doživjela stres, te se prijavitelj boji za njenu sigurnost.

Istog dana J.A. 1995. godište iz Konjica, konobar u Ugostiteljskom objektu “M”, Boračko jezero, prijavio je da mu je neposredno prije prijave od strane J.A. 2003. godište iz Konjica sa šanka navedenog objekta otuđio konobarski novčanik u kojem se nalazilo 150 KM, nakon čega se vozilom Volvo uputio u pravcu Konjica. Upućena je patrola policije koji su u mjestu Bijela zaustavili vozilo Volvo a J.A. je priznao izvršenje krivičnog djela i dobrovoljno je predao novac nakon čega je lišen slobode gdje mu je izdata potvrda o privremeno oduzetim predmetima te nakon završene krim obrade isti je u 18:45 pušten na slobodu.

Facebook Comments Box