Home JABLANICA Mladić iz Jablanice uhapšen u Konjicu zbog posjedovanja marihuane i speed-a

Mladić iz Jablanice uhapšen u Konjicu zbog posjedovanja marihuane i speed-a

204

Za protekla 24 sata (21/22.10.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 11 prijava; na području Mostara 6, na području Konjica 2, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja, oba na području Mostara.                                                     

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 4 saobraćajne nezgode; na području Mostara 3 i na području Čapljine 1. Tri su lica zadobila lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 21.10.2024. godine, oko 15,05 sati, policijski službenici PS Konjic su, u Ul. Prkanj u Konjicu, zaustavili vozilo marke Mercedes kojim je upravljao N.D. (2003) iz Konjica, a u vozilu su se nalazili P.Z. (1997) iz Sarajeva, A.M. (1990) iz Mostara, A.K. (1984) iz Jablanice i E.K. (1993) iz Jablanice. Na upit patrole posjeduju li kod sebe nedozvoljena sredstva E.K. je dobrovoljno predao jednu prozirnu bočicu u kojoj su se nalazila tri pvc smotuljka zeljaste materije, plavu kutiju u kojoj su se nalazila dva prozirna pvc smotuljka sa zeljastom materijom, te jedna manja prozirna vrećica u kojoj je bio pvc smotuljak bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu Speed. E.K. je lišen slobode, navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti, a ostala lica pozvana su u PS Konjic radi davanja izjave u svojstvu svjedoka. U prostorijama PS Konjic P.Z. je dobrovoljno predala dva metka nepoznatog kalibra, te će protiv iste biti podnesena prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji HNK. Upoznat nadležni tužilac
Facebook Comments Box