Home JABLANICA Gradonačelnik Ćatić nagrađuje izvrsne studente: Hoće li Jablanica slijediti ovaj primjer?

Gradonačelnik Ćatić nagrađuje izvrsne studente: Hoće li Jablanica slijediti ovaj primjer?

247

“Naš cilj je da olakšamo i omogućimo bolje uslove za obrazovanje, te da prepoznamo one mlade ljude koji su se kroz svoje školovanje istakli”, rekao je gradonačelnik Ćatić.

 

“Uz stipendije, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada, dobitnicima Zlatne značke Univerziteta i studentima sa prosjekom ocijena 9 i više i 4 i više, na osnovu raspisanih Javnih poziva dodjeljujemo jednokratnu podršku u iznosu od 1.500 KM.”

Gradonačelnik Ćatić je izrazio zadovoljstvo što može provesti ovakve aktivnosti u povodu Dana grada  Konjica i ukazati čast mladim uspješnim Konjičanima, koji se trude da budu među najboljim studentima na svojim fakultetima.

Šahinović Ena, studentica druge godine Mašinskog fakulteta u Mostaru, master studija i Dželilović Samra, studentica druge godine Akademije likovnih umjetnosti, Odsijek za produkt dizajn Univerziteta u Sarajevu, izrazile su zahvalnost za podršku koju su dobile.

“Hvala Gradu  Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što podstiču i nagrađuju mlade i uspješne studente”, rekle su.

“Želimo da Konjic bude primjer i drugim gradonačelnicima, načelnicima i lokalnim zajednicama, kako da nagrađuju uspješne učenike i studente. Konjic je jedna od rijetkih lokalnih zajednica, koja na ovaj način pruža podršku uspješnim studentima i stumuliše ih da budu uspješni i u nastavku svog obrazovanja. Poručujemo mladima da se trude i uče, jer nagrada za uloženi trud u obrazovanje uvijek dođe.”

A da li će općina Jablanica imati sluha za olakšavanje i omogućavanje boljih uslova za obrazovanje te da li će prepoznati i nagraditi mlade ljude   koji su se kroz svoje školovanje istakli, pitaju se i građani.

27. maja, na platformi Sistem 48, jedan građanin postavio je pitanje sljedećeg sadržaja:

“Poštovani,

Obzirom da je grad Konjic objavio javni poziv za dobitnike studentskih nagrada ( u jednokratnom iznosu od 1500KM), a pored navedenog naša opština će nagraditi sve maturante sa 300KM, interesuje me da li će opština Jablanica nagraditi najbolje studente koji su stub ovog društva? Smatram da bi to bio poticaj svim studentima a samim tim i promocija Jablanice, obzirom da studenti svojim znanjem promovišu i grad (a također svi vozare ili plaćaju kirije, te im je svakako pomoć) Lijep pozdrav!”.

Zaključno sa 12. junom, znatiželjni građanin svoj odgovor još uvijek nije dobio.

Facebook Comments Box