Home JABLANICA Inspektori završili kontrolu u hotelu Jablanica: Poznato šta su sve otkrili

Inspektori završili kontrolu u hotelu Jablanica: Poznato šta su sve otkrili

2071
0

Hotel Jablanica je u vlasništvu Amira Džafića koji je pretukao radnicu Enisu Klepo, nakon što je ona dala otkaz i zatražila isplatu posljednje plate

 

Inspektori Inspektorata HNK zabršili su kontrolu u hotelu Jablanica.Podsjećamo, radi se o hotelu koji je u vlasništvu Amira Džafića, koji je pretukao radnicu Enisu Klepo, nakon što mu je ona dala otkaz i zatražila da joj isplati preostalu platu.

 

O nalazima inspekvije javnost je upoznao ministar rada i socijalne politike FBiH Adnan Delić.

– Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je danas obavijest o izvršenom inspekcijskom nadzoru u hotelu Jablanica u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu hotela Jablanica, 09. augusta, uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno.

 

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pohvaljuje ažurnost inspektorata Hercegovačko – neretvanskog kantona i poziva sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije”, pozvao je ministar Delić.

Pozvao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove, navedeno je u saopćenju ministra Delića.

 

Facebook Comments Box