Home JABLANICA Jablanica: Mladiću ukrao mobitel pa mu prijetio pištoljem

Jablanica: Mladiću ukrao mobitel pa mu prijetio pištoljem

1141

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 3. do 10. juna 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 13 krivičnih djela, 10 saobraćajnih nezgoda i 3 narušavanja javnog reda i mira.

U pomenutom izvještajnom periodu evidentirano je 5 krivičnih djela na području PS Konjic, 1 na području PS Prozor – Rama i 7 na području PS Jablanica.

Od 10 saobraćajnih nezgoda 8 je bilo na području PS Konjic, jedna na području PS Jablanica i jedna na području PS Prozor.

U Konjicu je javni red i mir narušen jednom, a dva puta na području Jablanice.

Karakteristični događaji u oblasti kriminaliteta

4. juna 2024. godine K.M. 1996. godište iz Jablanice prijavio je da mu je nepoznato lice iz pekare u kojoj radi u Ostrošcu ukrao mobitel marke Redmi 12 te da je istog zaustavio na vratima radnje i pitao ga da li je on uzeo njegov telefon. Isti je nakon toga na stol stavio pištolj nepoznate marke i zagrnuo majicu te mu rekao da nije a potom se uputio u pravcu Sarajeva sa putničkim motornim vozilom marke Ford.

6. juna 2024. godine K.DŽ., 1970. godište iz Jablanice, prijavio je da mu je dana 5. juna na mobitel prijeteće poruke upućivao bivši zet K.E.

7. juna 2024. godine Policijska stanica Konjic obavijestila je da im se u ulici Maršala Tita u Konjicu lično obratila Ć.Š., 1967. godište iz Jablanice te je prijavila da joj je na Gradskoj pijaci u Konjicu otuđen novčanik u kojem se nalazila lična karta i oko 150 KM.

3. juna 2024. godine putem telefona A.I iz Jablanice prijavio je da je u ulici Zlatnih ljiljana došlo do fizičkog obračuna između dva lica. Učesnici K.S., 1992. godište iz Jablanice i H.J., 2005. godište iz Jablanice.

8. juna 2024. godine D.M. 1970. godište iz Jablanice je u kampu “Miris ljeta” u mjestu Ostrožac narušio javni red i mir na način da je od jednog gosta uzeo ribarski štap i otišao kući. Nakon toga je vozilom došao u kamp u namjeri da ga napadne ali je pokušaj zaustavljen od strane vlasnika kampa i nekoliko gostiju.

 

Facebook Comments Box