Home JABLANICA Jablanica: Na društvenim mrežama vrijeđao vjersku knjigu Kur’an

Jablanica: Na društvenim mrežama vrijeđao vjersku knjigu Kur’an

2235

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic za period od 3. do 10. juna 2024. godine, navodi se da je u oblasti kriminaliteta evidentirano 13 krivičnih djela, 10 saobraćajnih nezgoda i 3 narušavanja javnog reda i mira.

U pomenutom izvještajnom periodu evidentirano je 5 krivičnih djela na području PS Konjic, 1 na području PS Prozor – Rama i 7 na području PS Jablanica.

Od 10 saobraćajnih nezgoda 8 je bilo na području PS Konjic, jedna na području PS Jablanica i jedna na području PS Prozor.

U Konjicu je javni red i mir narušen jednom, a dva puta na području Jablanice.

Karakteristični događaji u oblasti kriminaliteta

3. juna 2024. godine, D.E., 1972. godište iz Jablanice, prijavio je da je u mjestu Vrtača, Ž.I., 1958. godište, također iz Jablanice, posjekao oko 1.5 metara grabove šume u njegovom vlasništvu.

Istog dana u PS Jablanica javio se M.I., 1952. godište, iz Jablanice, te prijavio da mu je u zadnja dva dana iz mjesta Glodnica nestao čamac marke Elan, crvene boje.

4. juna 2024. godine komandir PS Jablanica obavijestio je da je dobio video snimak na kojem osoba A.Đ. iz Jablanice vrijeđa vjersku knjigu Kur’an te se time stiče izazivanje vjerske i nacionalne mržnje.

Facebook Comments Box