Home JABLANICA Općinski načelnik u pobratimskoj općini Bagcilar razgovarao o Trgu “Alija Izetbegović” u...

Općinski načelnik u pobratimskoj općini Bagcilar razgovarao o Trgu “Alija Izetbegović” u Jablanici

432

Općinski načelnik Damir Šabanović i pomoćnik općinskog načelnika, Aldin Širić, na poziv  pobratimske općine Bagcilar, boravili su u službenoj posjeti ovoj istanbulskoj općini, tokom koje  je održano  niz sastanaka i posjeta.

Delegaciju općine Jablanica dočekao je direktor za saradnju sa pobratimskim i bratskim općinama i realizaciju projekata općine Bagcilar, Mustafa Arac.
U toku srdačnog i konstruktivnog susreta, sagovornici su se dotakli brojnih tema. Među ostalim, razgovarali su o digitalizaciji, gdje su domaćini gostima prezentovali postupak digitalizacije u Javnoj upravi. Drugi dio razgovora, odnosio se na projekat Trg “Alija Izetbegović”u Jablanici.

“Tokom susreta istaknuta je snažna posvećenost učvršćivanju veza između dviju općina, sa željom da se nastavi još kvalitetnija saradnja koja će rezultirati realizacijom zajedničkih projekata. Smatramo važnim proces digitalizacije Javne uprave, koji želimo provesti u Jablanici”, naglasio je općinski načelnik, Damir Šabanović.

Još jedan važan dio posjete bio je susret sa savjetnikom načelnika općine Baglicar za saradnju sa nevladinim sektorom, Muharemom Erdalom, te sastanak kojem su prisutvovala tri vijećnika u OV Bagcilar, zatim Konzulica BiH u Istanbulu, Enisa Komar te predstavnice Udruženja žena Bošnjakinja u Turskoj “Zambak”, Šejma Šaban i Nerma Zaimović

Upriličena je i posjeta Uniji općina i gradova Turskog Svijeta (TDBB), gdje je delegaciju općine Jablanica ugostio generalni sekretar Unije, Fahri Solak. Tema razgovora je bila mogućnost realizacije zajedničkih projekata, koji moraju proći procedure TDBB-a.

Facebook Comments Box