Home JABLANICA Početak nove školske godine bez javnog prevoza

Početak nove školske godine bez javnog prevoza

776
0

Početak nove školske godine uvijek bi trebao biti vrijeme entuzijazma i nade za našu djecu. No, nažalost, ove godine smo svjedoci ozbiljnog problema – mnoga djeca u Jablanici suočavaju se s ozbiljnim nedostatkom prevoza za školu. Ova situacija ne samo da narušava njihovu sigurnost, već i njihov pristup obrazovanju.

Nacelnik i općinsko vijeće u Jablanici imaju moralnu i zakonsku odgovornost da osiguraju siguran i dostupan prijevoz za svu našu djecu. Neodgovornost u rješavanju ovog problema je nedopustiva. Djeca su budućnost naše zajednice, i zaslužuju najbolje što možemo ponuditi. Nedostatak prijevoza ne samo da stavlja teret na roditelje, već također ometa pristup obrazovanju onima koji se već bore s financijskim poteškoćama.

Očekujemo od našeg nacelnika i općinskog vijeća da hitno reagiraju na ovu situaciju i pronađu rješenje. To može uključivati povećanje proračuna za prijevoz ili suradnju s lokalnim prijevoznicima kako bi se osiguralo da svako dijete može redovito prisustvovati školi bez problema. Obrazovanje je temelj razvoja naše zajednice, i ne smijemo dopustiti da nedostatak prevoza ometa našu djecu u ostvarivanju njihovog potencijala.

Kao roditelji, stanovnici Jablanice i skrbnici naše budućnosti, moramo zajedno pritisnuti naše lokalne vlasti da djeluju. Organizirajmo se, pišimo peticije, prisustvujmo sastancima općinskog vijeća i zahtijevajmo promjene. Naša djeca zaslužuju bolje, i vrijeme je da se ovo pitanje riješi jednom zauvijek.

Neka početak nove školske godine bude prilika za stvarne promjene i poboljšanja u našoj zajednici.

Facebook Comments Box