Home DRUŠTVO Postignut značajan napredak u gradnji saobraćajnice u naselju Doljanka

Postignut značajan napredak u gradnji saobraćajnice u naselju Doljanka

671
0

Nakon završetka projektovanja prošle godine, u sklopu projekta “Razvijene mjesne zajednice u BiH”, uspješno su izvedeni radovi na izgradnji gradske saobraćajnice u naselju Doljanka B. Kroz pažljivo planiranje i izvođenje, ostvaren je značajan korak u poboljšanju infrastrukture ovog dijela grada.

Radovi su obuhvatili pripremne zemljane radove s iskopima, postavljanje šahtova, ivičnjaka, te ugradnju gornjeg nosivog sloja i asfaltiranje. Posebna pažnja posvećena je inkluzivnosti, što se ogleda u implementaciji prolaza za invalide na pješačkim prelazima te postavljanju kanalizacione odvodnje i slivnika.

Ovom investicijom riješen je dugogodišnji problem pristupa za stanovnike naselja Doljanka B, pridonoseći poboljšanju njihove svakodnevice i olakšavajući kretanje unutar grada. Moderni i urban izgled saobraćajnice savršeno se uklapa uz prostor rekonstruiranog igrališta kod Srednje škole Jablanica, stvarajući harmoničan ambijent.

-Cijena ugovorenih radova na projektu iznosi 58.605,30 KM sa PDV-om, pri čemu Općina sudjeluje s 80% sredstava, dok je preostalih 20% osigurano putem podrške UNDP-a. Ovaj partnerski pristup omogućio je brzu i efikasnu realizaciju projekta, postižući zajednički cilj poboljšanja kvalitete života sugrađana.- kazao je načelnik Damir Šabanović (SDP).

Očekuje se da će nova gradska saobraćanica značajno doprinijeti boljem povezivanju naselja Doljanka B s ostatkom grada, potičući daljnji razvoj i unapređenje lokalne zajednice. Općina Jablanica izražava zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovom projektu te iskazuje radost zbog nastavka ulaganja u infrastrukturne projekte koji će unaprijediti zajednicu.

Facebook Comments Box