Home DRUŠTVO ODGOĐEN GLAVNI PRETRES Vlasnik hotela Jablanica hospitaliziran, ne zna se kada bi...

ODGOĐEN GLAVNI PRETRES Vlasnik hotela Jablanica hospitaliziran, ne zna se kada bi mogao izaći iz bolnice

1820
0

Za danas zakazani glavni pretres pred Općinskim sudom u Konjicu, a zbog premlaćivanja Jablaničanke Enise Klepo otkazan je.

Kako Hercegovina.info saznaje razlog odgode su zdravstveni problemi vlasnika hotela Jablanica Amira Džafića, koji je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Novi termin nije poznat, budući da se ne zna kada bi optuženi, koji ima emboliju pluća, mogao izaći iz bolnice.

Vlasnik hotela ‘Jablanica’ Amir Džafić izjasnio se danas pred sudom u Konjicu da nije kriv za nasilničko ponašanje i premlaćivanje djelatnice Enise Klepo. Džafića zastupa odvjetnik Edim…

Na prethodnom ročištu o izjašnjenu krivnje Džafić se izjasnio da nije kriv. Optužnica ga tereti da je dana 1. kolovoza ove godine u 21.30 sati u holu hotela „Jablanica“ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić.

On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja „Jablanica“.

Sve ove navode našem portalu potvrdila je i Enisa Klepo, netom nakon premlaćivanja.

Facebook Comments Box