Home JABLANICA SERVISNE INFORMACIJE / Tuča u Jablanici

SERVISNE INFORMACIJE / Tuča u Jablanici

1762

SERVISNE INFORMACIJE 23.06.2024.

U protekla 24 sata na području PU Konjic evidentirano je 1 krivično djelo, krađa u Konjicu. Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode sa MMŠ u Konjicu, u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede, a jedna osoba povrede neutvrđenog stepena. U oblasti javnog reda i mira evidentirana su dva slučaja, tuča u Jablanici i ostalo u Konjicu.
FHMZ: Danas u Bosni djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Jači pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima kada je nevrijeme najizglednije na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 35°C.
BIHAMK: Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Tokom dana, a posebno u večernjim satima očekujemo intezivniji saobraćaj, naročito na prilazima većim gradskim zonama.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.
Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Dodatno, zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, danas (od 10 do 22 sata) i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila i na dijelu puta od Crne Rijeke prema Banja Luci. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.
Zbog održavanja biciklističke trke danas će u vremenu od 11 do 15 sati dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na putnom pravcu Zavidovići- Banovići.
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.
Za večeras u 23 sata najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice prema Tarčinu. Planirani dolazak na odredište je sutra ujuto u 5 sati. Molimo vozače da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.
Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Prisika i Doljani pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

radiokonjic.ba

Facebook Comments Box