Home DRUŠTVO Jablanica na ispraćaju 2023. godine prvi put organizuje manifestaciju “Jablaničke zimske noći”

Jablanica na ispraćaju 2023. godine prvi put organizuje manifestaciju “Jablaničke zimske noći”

2010
0

Jablanica će ove godine prvi put biti domaćin manifestaciju pod simboličnim nazivom “Jablaničke zimske noći”, od 27. do 30. decembra donoseći u ovaj hercegovački gradić posebnu prazničnu atmosferu na ispraćaju 2023. godine.

Ova manifestacija se održava prvi put sa ciljem da okupi sve generacije građana uz zabavu i dobro druženje na kraju godine, te pretendira postati i tradicija.

Zbog toga su organizatori obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, koji će u srijedu 27. decembra koncertom u 20 sati, otvoriti Dado i bend, a kako ističu, pripremljen je aktraktivan program i za najmlađe posjetioce, kako bi u čaroliji decembarske noći u tom gradu uživale sve generacije.

“Želimo kreirati jednu lijepu priču za naše sugrađane i goste našeg grada na ispraćaju 2023. godine. Prvi put organizujemo manifestaciju u ovom formatu i pripremili smo bogat muzičko – zabavni program. Zainteresovani ugostitelji moći će kreirati svoju ponudu na štandovima, a imat ćemo četiri noći muzike uživo, te bogat program za djecu”, ističu organizatori.

Tokom četiri dana trajanja zimske čarolije Jablaničane i njihove goste će zabavljati Dado i bend, Nino Behrem, Mirela i Meme, Noćni voz, Mustang, Normala bend i DJ Max.

Najmlađi Jablaničani će također imati priliku da uživaju u bogatom sadržaju koji je pripremljen za svaki dan manifestacije. Tako će svake večeri od 18 do 20 sati biti posebno pripremljen program sa animatorima, maskotama, nagradnim igrama i plesnom zabavom za najmlađe posjetioce.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Jablanica, a tehnički organizatori su Omladinski klub “Pod istim suncem” i INvesting & Consulting Jablanica.

Javnog dočeka Nove godine u Jablanici neće biti, a sva dešavanja tokom trajanja manifestacije bit će organizovana na posebno pripremljenoj pozornici na parking prostoru ispred zgrade općine Jablanica.

Organizatori poručuju kako je namjera svim sugrađanima ponuditi što kvalitetniji program koji bi samim tim privukao i veći broj gostiju iz susjednih gradova.

Klix.ba

Facebook Comments Box