Home SPORT “Balkanska posla” na Euru: Sve sankcije između država s područja bivše Jugoslavije

“Balkanska posla” na Euru: Sve sankcije između država s područja bivše Jugoslavije

115

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u fudbalu, prisutne su brojne države s područja nekadašnje Jugoslavije. Slovenija, Srbija, Hrvatska i Albanija su među njima, a u nešto drugačijem kontekstu, tu su i Kosovo i Severna Makedonija. Ovaj turnir je postao prava “igra prijava”, gde se države doslovno prijavljuju jedna protiv druge.

Srbija je prva prijavila Albaniju, a zatim je Kosovo uzvratilo prijavom protiv Srbije. Srpski tim je ponovo prijavio Albance, a Severna Makedonija je takođe podnela prijavu. I tu nije kraj – Srbi su prijavili i Hrvatsku, dok je Kosovo podnelo prijavu protiv Srbije. Situacija je zaista zapanjujuća.

Kazne su već počele da stižu. Srbija je “uspešno” prijavila Albaniju, a kazna će biti skoro 40.000 evra. Takođe, Srbi će platiti i zbog prijave Kosova – oko 15.000 evra. Prijave Srbije protiv Albanije i Severne Makedonije su još uvek pod istragom, kao i prijava Severne Makedonije protiv Albanije. Kosovo je nedavno podnelo prijavu protiv Srbije, a kao najnovija vest, Srbija je prijavila samu sebe!

Osim novčanih kazni, situacija je postala još dramatičnija. Kosovski novinar je izbačen s akreditacijom nakon što je prijavio Srbiju. Sve ovo se dešava dok Srbija i Albanija planiraju organizaciju U-21 prvenstva 2027. godine.

Balkanski rivaliteti su očigledno i dalje živi, čak i na fudbalskom terenu. Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati tokom ovog prvenstva.

Facebook Comments Box