Home VIJESTI BIH Pedofil iz Posušja pušten ranije iz zatvora zbog uzornog ponašanja

Pedofil iz Posušja pušten ranije iz zatvora zbog uzornog ponašanja

130
0

Javnost u Bosni i Hercegovini odavno je naviknuta na sve i svašta. Stoga ne treba čuditi ni informacija da je pedofil iz Posušja, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog ‘upoznavanja djeteta s pornografijom i bludnih radnji’, kako je to naveo Županijski sud u Širokom Brijegu, pušten prijevremeno na slobodu. Razlog – uzorno ponašanje.

 

Majka zlostavljane djevojčice (podatci poznati redakciji) je šokirana i razočarana navedenom činjenicom i pita se kako osuđeni pedofil može biti ‘uzornog ponašanja’.

 

-Poštovani kao majka djevojčice (žrtve pedofila) zgrožena ovim krajnje neprihvatljivim činom pravosuđa obraćam vam se ovim putem kako bi ukazala na monstruozne činjenice pravosuđa. Pedofil iz Posušja (Sipe R.) koji je moju kćer silovao i zlostavljao godinama je nakon što je zatvoren na 4 godine zatvorske kazne pušten na slobodu 4 mjeseca ranije radi kako kažu uzornog ponašanja! Zgrožena sam činjenicom da je to moguće, da jedan PEDOFIL MOŽE BITI UZORNOG PONAŠANJA i da se istom dodjeljuje orden, nagrada, i da ga se ranije pušta na slobodu JER JE PEDOFIL UZORNOG PONAŠANJA, stoji u dopisu ogorčene majke.

 

Pedofilija se, opravdano, širom svijeta smatra jednim od najgnjusnijih zločina koje jedna osoba može da počini. Upravo zbog toga, osuđeni pedofili izloženi su poteškoćama u životu koji dolaze s presudom za ovo krivično djelo.

 

Uz ubojstva, pedofilija sigurno zauzima mjesto kao najteži zločin koji se može zamisliti. Imajući u vidu ovu činjenicu, mnoge zemlje širom svijeta poduzele su korake kako bi ovaj zločin istrijebili, a važan dio ovog procesa je i uspostavljanje registra pedofila.

 

Kazna za pedofiliju, prema Krivičnom zakonu FBiH, varira. Ako je riječ o bludnim radnjama, kazne su od tri do šest mjeseci zatvora. Ipak, ako je u pitanju silovanje, kazne su veće i prestupnik može završiti u zatvoru na višegodišnjoj robiji.

 

Međutim, prestupnici će u jednom trenutku izaći na slobodu, a u Federaciji BiH još nema registra pedofila, što znači, u praksi, da se može desiti da ponovo dobije pristup djeci, što u veliku opasnost dovodi naše najmlađe sugrađane.

 

Kako bi to spriječili, grupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, predvođena Lanom Prlić, odlučila je u proceduru pustiti zakon o registru pedofila.

 

Nije poznato kada će taj zakon zaživjeti u praksi.

Facebook Comments Box
Previous articleODGOĐEN GLAVNI PRETRES Vlasnik hotela Jablanica hospitaliziran, ne zna se kada bi mogao izaći iz bolnice
Next articleNIJE BLACK FRIDAY, ALI CIJENA JE TOP Litra dizela u ovom hercegovačkom gradiću košta 2,16 KM