Home VIJESTI KANTON Grad Konjic gradi multifunkcionalni sportski centar: reflektorska rasvjeta, nova tribina i parking

Grad Konjic gradi multifunkcionalni sportski centar: reflektorska rasvjeta, nova tribina i parking

69

Grad Konjic uz podršku vladinih institucija, ulaže u značajan projekt modernizacije Gradskog stadiona s ciljem pretvaranja u multifunkcionalni sportski centar. Radovi na izgradnji reflektorske rasvjete u toku su, a cilj je omogućiti odigravanje noćnih utakmica i zadovoljiti uslove za takmičenje nacionalnih selekcija.

 

Osim reflektora, planirana je i izgradnja nove natkrivene tribine na jugoistočnoj strani stadiona, te etažno proširenje parking prostora. U sklopu Regulacionog plana “Gradac” predviđen je i objekat za potrebe igrača i službenih lica.

 Grad Konjic nastoji stvoriti vrhunske uslove za odigravanje nogometnih utakmica na svim razinama, uključujući i međunarodne susrete. Izgradnja pomoćnog terena s hibridnim travnjakom u partnerstvu s NSBiH je također u planu.

Dodatno, u sklopu projekta “Uređenje partera u naselju Kolonija – Soliteri” gradi se pješački most koji će olakšati pristup stadionu.

Ovim projektima Konjic pokazuje svoju predanost sportu i razvoju lokalne zajednice. Novi sportski centar će biti značajan doprinos gradu i potaknuti veće bavljenje sportom te privući značajne sportske događaje.

Facebook Comments Box