Home JABLANICA Obavještenje o postavljanju stacioniranog radara na lokaciji autobuske stanice

Obavještenje o postavljanju stacioniranog radara na lokaciji autobuske stanice

716
0

Poštovani sugrađani,

Obavještavamo vas o  postavljanju stacioniranog radara na lokaciji autobuske stanice, koja je označena kao zona ograničene brzine na 50 km/h. Ova odluka donesena je u sklopu nastojanja da se poveća sigurnost prometa na tom području, s ciljem smanjenja prekomjerne brzine vozila te prevencije mogućih nesreća.

Postavljanje stacioniranog radara ima za cilj sljedeće:

1. Sigurnost pješaka: Autobuska stanica često je prometno mjesto s puno pješaka, uključujući i djecu koja idu u školu. Ograničavanjem brzine vozila na 50 km/h, smanjujemo rizik od nesreća s pješacima.

2. Smanjenje prometnih nesreća: Ograničavanje brzine na ovoj lokaciji pomoći će u smanjenju broja prometnih nesreća i potencijalnih ozljeda sudionika u prometu.

3. Promicanje odgovornog ponašanja vozača: Stacionirani radar potiče vozače na pridržavanje ograničenja brzine i odgovorno ponašanje u prometu.

4. Povećanje svijesti o sigurnosti u prometu: Ova inicijativa ima za cilj i podizanje svijesti o važnosti pridržavanja prometnih propisa i vožnje unutar ograničenja brzine.

Stacionirani radar će biti postavljen u skladu s važećim zakonima i propisima te će se redovito održavati i kalibrirati kako bi osigurao točno mjerenje brzine vozila.

Ovo je samo jedan korak u širem planu poboljšanja sigurnosti u prometu u našem gradu. Nadamo se da ćete podržati ovu inicijativu i da ćete biti svjesni važnosti poštivanja prometnih pravila radi zajedničke dobrobiti svih stanovnika Jablanice.

Facebook Comments Box