Home VIJESTI CRNA HRONIKA Pretres u Jablanici: Uhapšeno lice zbog proizvodnje opojnih droga

Pretres u Jablanici: Uhapšeno lice zbog proizvodnje opojnih droga

2132

Za protekla 24 sata ( 10/11.07.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 2  prijave  i to na području  Mostara 1 i na području Neuma 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su dva prekršaja i to na području Mostara 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 10 saobraćajnih nezgoda i to na području  Mostara 2, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1, na području Čitluka  2 i na području Konjica 3 u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne a jedno lice lakše tjelesne povrede dok je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 10.07.2024. godine pripadnici PS Jablanica su , po Naredbi Opštinskog suda Konjic a zbog postojanja osnova sumnje izvršenja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, izvršili pretres prostorija  koje koristi H.E.(1979) iz Jablanice i to na dvije lokacije. Tom prilikom su pronađeni i izuzeti jedna pvc vreća sa neutvrđenom količimon suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu , plastična drobilica  te 6 stabljika Canabisa. Lice je lišeno slobode i nad istim je provedena krim. obrada.
  • 10.07.2024.godine u 17,50 sati na lokalitetu Lukomira,  opština Konjic , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao B.A.(1975) državljanin Njemačke upravljajući motociklom „Yamaha“. Isti je prilikom vožnje izgubio kontrolu , pao sa motocikla te zadobio teške tjelesne povrede.
  • 10.07.2024.godine oko 18,00 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Lendava , opština Jablanica , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao J.H.(2001) iz Mostara upravljajući vozilom „VW Passat“. Povrerde neutvrđenog stepena zadobio je suvozač iz vozila H.N.(2001) iz Mostara koji je nakon pružene pomoći u Domu zdravlja Jablanica prebačen u KBC Mostar. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 10.07.2024.godine u 16,55 sati PS Prozor je obaviještena da je došlo do utapanja NN muškog lica u Ramskom jezeru u mjestu Podbor. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije te je utvrđeno da se radi o licu S.B.(1976) iz Gornjeg Vakufa. U 21,50 sati  od strane Interventne  spasilačke službe Mostar tijelo je izvađeno iz jezera. O svemu je upoznat tužilac.
Facebook Comments Box