Home DRUŠTVO VIDEO: Vlasnik jablaničkog hotela priznao na suđenju da je pretukao radnicu

VIDEO: Vlasnik jablaničkog hotela priznao na suđenju da je pretukao radnicu

581
0

 

Održano je prvo i posljednje ročište Amiru Džafiću, koji je u hotelu Jablanica pretukao radnicu Enisu Klepo. Džafić je odlučio priznati krivicu. Općinski sud je odlučio saslušati svjedoke i vještaka. Iskaz je dala i Enisa Klepo, dvoje njenih kolega i vještak. Pregledani su i snimci videonadzora. Izricanje presude zakazano je za sutra.

Objavljuje NOVA BH u Srijeda, 27. prosinca 2023.

Amir Džafić, vlasnik hotela u Jablanici koji je u kolovozu ove godine brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo, pred Općinskim sudom u Konjicu priznao je krivnju za djelo koje se tereti – nanošenje teških tjelesnih ozljeda. To je iznenadilo i sutkinju Alminu Čilić, ali i postupajuću tužiteljicu, kao i odvjetnicu Enise Klepo, budući da se ranije izjasnio da se ne osjeća krivim.

 

“Moj klijent želi da se izjasni da je kriv i da mu je iskreno i najdublje žao što je uopće došlo do ovoga i da mu nije bila namjera da nešto ovako učini”, kazao je odvjetnik Nermin Karalić.

 

Amir Džafić osjeća se krivim jer je, podsjećamo, svoju bivšu zaposlenicu Enisu Klepo brutalno pretukao nakon što je nezadovoljna uvjetima rada dala otkaz i zahtijevala zarađenu plaću. Klepo je pretrpjela teške tjelesne ozljede zbog kojih se, kako kaže, ni danas ne osjeća dobro: “Ne spavam, ne izlazim navečer, imam strahove, glavobolje čim je promjena vremena. Jednostavno, moj život nije isti zahvaljujući Amiru Dzafiću”.

 

Bez obzira na priznanje krivnje, na ročištu su izneseni svi dokazi poput snimaka videonadzora, te saslušani svjedoci i vještaci koji su do u detalje iznijeli što se točno desilo 1. kolovoza. Za odvjetnicu Nadu Dalipagić nema dvojbe – očekuje učinkovitu kaznu: “Vidjeli smo koji je rezultat cijelog ovog događaja. Nadam se da ovo biti opomena ne samo njemu, odnosno optuženom da ne čini kaznena djela nego jedna opća prevencija za počinjenje ovakvih užasnih kaznenih djela”.

 

“Očekujem da ćemo pobijediti u ovom slučaju i da će pravda biti zadovoljena i kao što je rečeno – da će ovo biti opomena za ubuduće, da se ovo više ne događa”, dodala je Klepo.

Ističe još i kako ispriku od bivšeg poslodavca nije dobila, ali da je priznanje krivnje pokazatelj da je govorila istinu.

Presuda optuženom Amiru Dzafiću bit će izrečena ovog četvrtka.

federalna.ba

Facebook Comments Box
Previous articleGranit dobio novu koncesiju, potpisan ugovor na 30 godina
Next articleAmir Džafić osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda radnici u hotelu “Jablanica”