Home VIJESTI CRNA HRONIKA Amir Džafić osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda radnici...

Amir Džafić osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda radnici u hotelu “Jablanica”

594
0

Sud u Konjicu prvostepeno je osudio Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Optuženom će se u kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u zatvoru, a optuženi je dužan platiti troškove medicinskog vještačenja.

Amir Džafić, vlasnik hotela ”Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

“On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati”, kazao je jučer advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica”, na jugu BiH, da je 1. avgusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

N1

Facebook Comments Box