Home DRUŠTVO Obilježavanje 81. godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“: Nećemo odustati od ideje...

Obilježavanje 81. godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“: Nećemo odustati od ideje antifašizma!

643
0

Obilježavanje 81. godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“ bit će upriličeno 11. maja, na platou Muzeja „Bitke za ranjenike na Neretvi“ u Jablanici u 12 sati (polaganje cvijeća), a svečana akademija i kulturno-umjetnički program počinje u 12,30 sati na otvorenoj pozornici Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“.

“Danas kad fašizam poprima neke nove oblike, danas kada se umanjuje značaj antifašističke borbe, danas kada se vrši revizija istorije, danas kada se u školama vrlo malo govori o slavnoj borbi naših naroda i narodnosti, danas kada se sistemski uništavaju spomenici revolucije, mi antifašisti, koji smo zadnja linija odbrane od zaborava i nakon 81 godine nismo odustali od ideje antifašizma, od ideje Titovih partizana. Zato je bitno da 11. maja budemo u Jablanici, da obilježimo najhumaniju bitku u istoriji ratovanja i da jasno pošaljemo poruku svima onima koji žele da ponište ili umanje značaj antifašističke borbe: nećemo odustati od ideje antifašizma!

Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati ovaj događaj, jedan od najvećih iz naše antifašističke revolucije”, stoji u saopštenju Organizacionog odbora obilježavanja 81. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi”, navode organizatori.

Facebook Comments Box