Home VIJESTI CRNA HRONIKA Novi slučaj u BiH: Gazda zaključao radnika u kancelariju i tukao ga...

Novi slučaj u BiH: Gazda zaključao radnika u kancelariju i tukao ga bejzbol palicom

938

Nakon slučaja u Jablanici javio nam čitatelj kojeg je prošli mjesec bivši poslodavac zaključao u svoju kancelariju u Sarajevu te ga onda pretukao bejzbol palicom.

Nažalost ovakvih slučajeva je sve više, pa se radnici pitaju kako i na koji način se mogu zaštitit. Da li trebaju pravdu uzeti u svoje ruke ili?

Nezvanično saznajemo da je gazda iz Turske pretukao raadnika iz Sarajeva.

“Bivši poslodavac me je u petak, 28. 7. 2023. godine, zaključao u svojoj kancelariji u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, te me tukao bejzbol-palicom jer se htio dati otkaz.

 

On je stranac sa parama, pa misli da amože kupiti šta hoće. Vlasnik je kompanije koja drži i restoran na Nišićkoj visoravni. Radio sam mu sve. Od menadžerskih poslova, kuhara, čistačice, vozača. Sve sam mu radio. Odlučio sam dati otkaz i došao u kancelariju da vratim mobitel koji sam bio zadužio. Tu je krenuo moj pakao, ali na sreću živu glavu sam izvukao zahvaljujući komšijama koji su čuli moje jaukanje i njegovu galamu.

 

Od bahatog i opasnog gazde su me spasile komšije u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija i hvala im. Radi njih sam vjerovatno ostao živ.

 

Kada je vidio grupu komšija da galame na njega, prepao se i pobjegao.

 

Sve sam prijavio policiji MUP-a Kantona Sarajevo PS Ilidža. Izašli su na teren kao i pripadnici Hitne pomoći koji su mi pomogli.

 

I to je to. Pojeo vuk magarca što bi se reklo u narodu. On normalno radi, uživa u životu. Ima pare, pa misli da može šta hoće. E mene nije nit može me kupiti parama!” – izjavio je muškarac koji je žrtva pomahnitalog gazde.

 

Facebook Comments Box